
Składniki
1 sztuka
300 gramów
2 opakowania
4 sztuki
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.
Krok 2
Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.
Krok 3
Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.
Krok 4
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej