Soczewica z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 opakowania

4 sztuki

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.

Krok 2

Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.

Krok 3

Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.

Krok 4

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej