Soczewica z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 opakowania

4 sztuki

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.

Krok 2

Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.

Krok 3

Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.

Krok 4

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej