
Składniki
1 sztuka
300 gramów
2 opakowania
4 sztuki
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.
Krok 2
Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.
Krok 3
Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.
Krok 4
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej