Soczewica z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 opakowania

4 sztuki

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.

Krok 2

Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.

Krok 3

Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.

Krok 4

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej