
Składniki
1 sztuka
300 gramów
2 opakowania
4 sztuki
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.
Krok 2
Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.
Krok 3
Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.
Krok 4
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej