Soczewica z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica z mlekiem kokosowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 opakowania

4 sztuki

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z curry.

Krok 2

Dodaj soczewicę, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Duś przez 10 minut, po czym dodaj mleko kokosowe.

Krok 3

Zagotuj i podgrzewaj, aż potrawa będzie dosyć gęsta.

Krok 4

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i dokładnie całość wymieszaj.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej