
Składniki
1 sztuka
600 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
450 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę chilli i czosnek zmiażdż.
Krok 2
Rzodkiew obierz, umyj i posiekaj na plasterki. Przełóż do rondla, wlej wodę i dodaj fasolkę mung. Gotuj do czasu kiedy rzodkiew zmięknie. Odsącz rzodkiew i fasolkę.
Krok 3
Cebulę pokrój w cienkie plastry. W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, czerwoną chilli oraz sól i smaż, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Kiedy cebula nabierze złotego koloru dodaj odciśniętą rzodkiew z fasolą mung i całość dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut na wolnym ogniu, nieustannie mieszając.
Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej