Mooli – curry z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mooli – curry z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chilli i czosnek zmiażdż.

Krok 2

Rzodkiew obierz, umyj i posiekaj na plasterki. Przełóż do rondla, wlej wodę i dodaj fasolkę mung. Gotuj do czasu kiedy rzodkiew zmięknie. Odsącz rzodkiew i fasolkę.

Krok 3

Cebulę pokrój w cienkie plastry. W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, czerwoną chilli oraz sól i smaż, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Kiedy cebula nabierze złotego koloru dodaj odciśniętą rzodkiew z fasolą mung i całość dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut na wolnym ogniu, nieustannie mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej