Mooli – curry z białej rzodkwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mooli – curry z białej rzodkwi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

600 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę chilli i czosnek zmiażdż.

Krok 2

Rzodkiew obierz, umyj i posiekaj na plasterki. Przełóż do rondla, wlej wodę i dodaj fasolkę mung. Gotuj do czasu kiedy rzodkiew zmięknie. Odsącz rzodkiew i fasolkę.

Krok 3

Cebulę pokrój w cienkie plastry. W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, czerwoną chilli oraz sól i smaż, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Kiedy cebula nabierze złotego koloru dodaj odciśniętą rzodkiew z fasolą mung i całość dobrze wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut na wolnym ogniu, nieustannie mieszając.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mooli – curry z  białej rzodkwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej