Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Na blacie rozsyp Przyprawę do złotego kurczaka.

Krok 3

W małej miseczce rozbij i rozmąć jajka. Kawałki kurczaka mocz w jajku i obtaczaj w przyprawie.

Krok 4

Do małego garnka wlej trochę wody, dodaj cukier, stale mieszając. Następnie podgrzewaj cukier do powstania toffi.

Krok 5

Na patelnie wlej olej. Przygotowane kawałki kurczaka mocz w toffi i wkładaj na patelnię. Smaż do uzyskania złotawego koloru.Całość polej sosem z patelni i przystrój listkami mięty. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokiety z szynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej