Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

300 gramów

null

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Na blacie rozsyp Przyprawę do złotego kurczaka.

Krok 3

W małej miseczce rozbij i rozmąć jajka. Kawałki kurczaka mocz w jajku i obtaczaj w przyprawie.

Krok 4

Do małego garnka wlej trochę wody, dodaj cukier, stale mieszając. Następnie podgrzewaj cukier do powstania toffi.

Krok 5

Na patelnie wlej olej. Przygotowane kawałki kurczaka mocz w toffi i wkładaj na patelnię. Smaż do uzyskania złotawego koloru.Całość polej sosem z patelni i przystrój listkami mięty. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej