Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Na blacie rozsyp Przyprawę do złotego kurczaka.

Krok 3

W małej miseczce rozbij i rozmąć jajka. Kawałki kurczaka mocz w jajku i obtaczaj w przyprawie.

Krok 4

Do małego garnka wlej trochę wody, dodaj cukier, stale mieszając. Następnie podgrzewaj cukier do powstania toffi.

Krok 5

Na patelnie wlej olej. Przygotowane kawałki kurczaka mocz w toffi i wkładaj na patelnię. Smaż do uzyskania złotawego koloru.Całość polej sosem z patelni i przystrój listkami mięty. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Najłatwiejszy kurczak na ostro- słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej