
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
2 sztuki
0.5 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.

Krok 2
Podsmaż mąkę na roztopionych 3 łyżkach masła mąkę. Wlej szklankę mleka.

Krok 3
Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Dodaj siekaną pietruszkę i szczypiorek. Następnie skrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Krok 4
Szynkę i ugotowane jajka pokrój w kostkę. Ugotowanego kalafiora polej sosem i posyp jajkami oraz szynką. Podawaj z bagietką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej