Kalafior ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
502 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

2 sztuki

0.5 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.

Kalafior ziołowy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mąkę na roztopionych 3 łyżkach masła mąkę. Wlej szklankę mleka.

Kalafior ziołowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Dodaj siekaną pietruszkę i szczypiorek. Następnie skrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Kalafior ziołowy - Krok 3

Krok 4

Szynkę i ugotowane jajka pokrój w kostkę. Ugotowanego kalafiora polej sosem i posyp jajkami oraz szynką. Podawaj z bagietką.

Kalafior ziołowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior ziołowyKalafior ziołowy

Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.