Kalafior ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
502 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

2 sztuki

0.5 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.

Kalafior ziołowy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mąkę na roztopionych 3 łyżkach masła mąkę. Wlej szklankę mleka.

Kalafior ziołowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Dodaj siekaną pietruszkę i szczypiorek. Następnie skrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Kalafior ziołowy - Krok 3

Krok 4

Szynkę i ugotowane jajka pokrój w kostkę. Ugotowanego kalafiora polej sosem i posyp jajkami oraz szynką. Podawaj z bagietką.

Kalafior ziołowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki ryż z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kalafior ziołowyKalafior ziołowy

Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.