Kalafior ziołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior ziołowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

483 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

2 sztuki

0.5 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj całego kalafiora w lekko osolonej wodzie.

Kalafior ziołowy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mąkę na roztopionych 3 łyżkach masła mąkę. Wlej szklankę mleka.

Kalafior ziołowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem. Dodaj siekaną pietruszkę i szczypiorek. Następnie skrusz Przyprawę w mini kostkach Smażona cebula Knorr.

Kalafior ziołowy - Krok 3

Krok 4

Szynkę i ugotowane jajka pokrój w kostkę. Ugotowanego kalafiora polej sosem i posyp jajkami oraz szynką. Podawaj z bagietką.

Kalafior ziołowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior ziołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej