Karp nadziewany zapiekany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp nadziewany zapiekany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki. Karpia przygotuj, posól, obłóż cebulą i pozostaw na godzinę.

Krok 2

Bułkę namocz w mleko, odciśnij, po czym wymieszaj z masłem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, uduś na oleju i dodaj do bułki.

Krok 4

Napełnij karpia farszem, zepnij wykałaczką i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Piecz około 50 minut. W czasie pieczenia podlewaj sosem z dna naczynia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pasta z białej fasoli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej