Karp nadziewany zapiekany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karp nadziewany zapiekany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

1.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki. Karpia przygotuj, posól, obłóż cebulą i pozostaw na godzinę.

Krok 2

Bułkę namocz w mleko, odciśnij, po czym wymieszaj z masłem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.

Krok 3

Pieczarki posiekaj, uduś na oleju i dodaj do bułki.

Krok 4

Napełnij karpia farszem, zepnij wykałaczką i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Piecz około 50 minut. W czasie pieczenia podlewaj sosem z dna naczynia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karp nadziewany zapiekany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej