Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

7

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

4 listków

4 sztuki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę pokrój w kostkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj drobno posiekane czosnek i pietruszkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Wlej ocet, liście laurowe, zgniecione wcześniej na desce goździki i cynamon. Zagotuj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem ok. 1 godz., aż mięso będzie całkowicie miękkie, niemal rozpadające się. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 4
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej