Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

7

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

4 listków

4 sztuki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę pokrój w kostkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj drobno posiekane czosnek i pietruszkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Wlej ocet, liście laurowe, zgniecione wcześniej na desce goździki i cynamon. Zagotuj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem ok. 1 godz., aż mięso będzie całkowicie miękkie, niemal rozpadające się. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 4
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej