Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

8

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

4 listków

4 sztuki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę pokrój w kostkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj drobno posiekane czosnek i pietruszkę.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 2

Krok 3

Wlej ocet, liście laurowe, zgniecione wcześniej na desce goździki i cynamon. Zagotuj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 3

Krok 4

Duś pod przykryciem ok. 1 godz., aż mięso będzie całkowicie miękkie, niemal rozpadające się. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - Krok 4
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej