Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem
łatwe
132 osoby zapisały
Składniki
1 kilogram
100 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
4 listków
4 sztuki
0.25 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj drobno posiekane czosnek i pietruszkę.
Krok 3
Wlej ocet, liście laurowe, zgniecione wcześniej na desce goździki i cynamon. Zagotuj.
Krok 4
Duś pod przykryciem ok. 1 godz., aż mięso będzie całkowicie miękkie, niemal rozpadające się. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej