Hiszpańska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

384 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 3

Krok 4

Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • sahal0

    sahal0 , 25.08.2020

    amazing

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Skarbusiowa Monia

    Skarbusiowa Monia , 07.07.2020

    Rewelacyjna zupa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły z migdałami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej