
Składniki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.

Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.

Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.

Krok 4
Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska zupa fasolowa
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.