Hiszpańska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

245 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 3

Krok 4

Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • sahal0

    sahal0 , 25.08.2020

    amazing

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Skarbusiowa Monia

    Skarbusiowa Monia , 07.07.2020

    Rewelacyjna zupa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z warzywami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej