Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo i ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa fasolowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
311 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

720 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 3

Krok 4

Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.

Hiszpańska zupa fasolowa - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Urszula

    Urszula , 17.03.2025

    Dziękuje za przepis. Zupka przepyszna, wyrazista, na drugi dzień jeszcze lepsza.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela

    Ela , 22.04.2024

    Pycha zupa uwielbiam takie zupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mati

    Mati , 31.01.2024

    Petarda! Pikantna, wyrazista, zawsze robię większą porcję, bo szybko znika. Oprócz papryki w proszku dodaję jeszcze świeże chili, bo u mnie pikantności nigdy dość:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa

    Teresa , 05.05.2023

    Pyszna zupa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sahal0

    sahal0 , 25.08.2020

    amazing

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Skarbusiowa Monia

    Skarbusiowa Monia , 07.07.2020

    Rewelacyjna zupa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczona kukurydza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska zupa fasolowaHiszpańska zupa fasolowa

Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.