
Składniki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.

Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.

Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.

Krok 4
Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska zupa fasolowa
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.