Składniki
100 gramów
200 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę lub plastry. Podsmaż razem z pokrojoną w kostkę cebulą i papryką.
Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, następnie zalej wszystko około 1,5 l zimnej wody. Dodaj kostki Rosół z kury Knorr.
Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.
Krok 4
Wsyp odsączoną fasolę, wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut aż zupa zgęstnieje.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej