Solianka mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

250 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1.5 litra

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wołowiny i cielęciny z dodatkiem kostki Knorr ugotuj bulion przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso, szynkę i parówki pokrój w kostkę.

Krok 2

Nerki przelej wrzątkiem, zalej zimna wodą, ugotuj i pokrój podobnie jak mięso.

Krok 3

Ogórki kiszone zetrzyj na grubych oczkach, cebulę skrój w kostkę i wszystko podsmaż na maśle. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Do gotującego się bulionu włóż mięsa, usmażone warzywa, oliwki, ogórki, kapary i gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj z plasterkami cytryny, oliwkami i zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej