Solianka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solianka mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

100 gramów

250 gramów

3 sztuki

100 gramów

3 sztuki

50 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1.5 litra

80 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wołowiny i cielęciny z dodatkiem kostki Knorr ugotuj bulion przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso, szynkę i parówki pokrój w kostkę.

Krok 2

Nerki przelej wrzątkiem, zalej zimna wodą, ugotuj i pokrój podobnie jak mięso.

Krok 3

Ogórki kiszone zetrzyj na grubych oczkach, cebulę skrój w kostkę i wszystko podsmaż na maśle. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Do gotującego się bulionu włóż mięsa, usmażone warzywa, oliwki, ogórki, kapary i gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj z plasterkami cytryny, oliwkami i zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej