Solianka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solianka mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 litra

80 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wołowiny i cielęciny z dodatkiem kostki Knorr ugotuj bulion przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso, szynkę i parówki pokrój w kostkę.

Krok 2

Nerki przelej wrzątkiem, zalej zimna wodą, ugotuj i pokrój podobnie jak mięso.

Krok 3

Ogórki kiszone zetrzyj na grubych oczkach, cebulę skrój w kostkę i wszystko podsmaż na maśle. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Do gotującego się bulionu włóż mięsa, usmażone warzywa, oliwki, ogórki, kapary i gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj z plasterkami cytryny, oliwkami i zieleniną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solianka mięsna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej