
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
100 gramów
250 gramów
3 sztuki
100 gramów
3 sztuki
50 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1.5 litra
80 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wołowiny i cielęciny z dodatkiem kostki Knorr ugotuj bulion przez 1,5 godziny. Ugotowane mięso, szynkę i parówki pokrój w kostkę.
Krok 2
Nerki przelej wrzątkiem, zalej zimna wodą, ugotuj i pokrój podobnie jak mięso.
Krok 3
Ogórki kiszone zetrzyj na grubych oczkach, cebulę skrój w kostkę i wszystko podsmaż na maśle. Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Do gotującego się bulionu włóż mięsa, usmażone warzywa, oliwki, ogórki, kapary i gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dodaj śmietanę i podawaj z plasterkami cytryny, oliwkami i zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej