Zupa kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kukurydziana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1.5 litra

1 łyżka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w drobne kostki. Papryczki oczyść z nasion i również pokrój w kosteczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, włóż warzywa i smaż do momentu aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Kukurydzę osącz w sicie i rozdziel na dwie części. Pierwszą część wymieszaj z kurkumą, cebulą i chili.

Krok 4

Następnie zalej rosołem Knorr i gotuj 15 minut.

Krok 5

Przetrzyj przez sito lub zmiksuj, dodaj pozostałą kukurydzę. Całość dopraw solą i pieprzem. Zagotuj, po czym posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej