
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
null
2 sztuki
1 łyżka
1.5 litra
1 łyżka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w drobne kostki. Papryczki oczyść z nasion i również pokrój w kosteczki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, włóż warzywa i smaż do momentu aż cebula się zeszkli.
Krok 3
Kukurydzę osącz w sicie i rozdziel na dwie części. Pierwszą część wymieszaj z kurkumą, cebulą i chili.
Krok 4
Następnie zalej rosołem Knorr i gotuj 15 minut.
Krok 5
Przetrzyj przez sito lub zmiksuj, dodaj pozostałą kukurydzę. Całość dopraw solą i pieprzem. Zagotuj, po czym posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej