Zupa kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kukurydziana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1.5 litra

1 łyżka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w drobne kostki. Papryczki oczyść z nasion i również pokrój w kosteczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, włóż warzywa i smaż do momentu aż cebula się zeszkli.

Krok 3

Kukurydzę osącz w sicie i rozdziel na dwie części. Pierwszą część wymieszaj z kurkumą, cebulą i chili.

Krok 4

Następnie zalej rosołem Knorr i gotuj 15 minut.

Krok 5

Przetrzyj przez sito lub zmiksuj, dodaj pozostałą kukurydzę. Całość dopraw solą i pieprzem. Zagotuj, po czym posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej