
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
null
2 sztuki
1 łyżka
1.5 litra
1 łyżka
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w drobne kostki. Papryczki oczyść z nasion i również pokrój w kosteczki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, włóż warzywa i smaż do momentu aż cebula się zeszkli.
Krok 3
Kukurydzę osącz w sicie i rozdziel na dwie części. Pierwszą część wymieszaj z kurkumą, cebulą i chili.
Krok 4
Następnie zalej rosołem Knorr i gotuj 15 minut.
Krok 5
Przetrzyj przez sito lub zmiksuj, dodaj pozostałą kukurydzę. Całość dopraw solą i pieprzem. Zagotuj, po czym posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej