Zupa krem z rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z rukoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.

Krok 2

Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej