Zupa krem z rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z rukoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.

Krok 2

Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej