Zupa krem z rukoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z rukoli

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.

Krok 2

Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z rukoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej