
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Według tego przepisu możesz także przygotować zupę z innych odmian sałaty. Jeśli wolisz ostrzejsze smaki, użyj sałaty rzymskiej, jeśli łagodniejsze - zwykłej masłowej lub lodowej.
Krok 2
Zagotuj 1,5 l wody, włóż kostki rosołowe, gotuj minutę, mieszając. W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij cebule, szalotki i pory (4 minuty). Dodaj pieczarki, smaż 2 minuty. Włóż rukolę i duś przez 2-3 minuty, mieszając. Wlej rosół, gotuj 10 minut, wlej śmietanę, wymieszaj trzepaczką. Zupę zmiksuj, przypraw pokruszoną kostką czosnkową, solą i pieprzem, zagotuj jeszcze raz. Podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























