Krem z brokułów z migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem z brokułów z migdałami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

1869 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

521 osób wydrukowało

Pobierz pdf

759 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

4 szklanki

15 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostki Rosół z kury Knorr. Włóż łodygi brokułów i rozgnieciony czosnek, gotuj przez 5-10 minut. Ostudź. Kilka mniejszych różyczek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj.

Krem z brokułów z migdałami - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj jogurt, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą.

Krem z brokułów z migdałami - Krok 2

Krok 3

Na suchej, rozgrzanej patelni upraż płatki migdałów, uważając by się nie przypaliły.

Krem z brokułów z migdałami - Krok 3

Krok 4

Podgrzej zupę, dodaj różyczki brokułów i posyp płatkami migdałowymi.

Krem z brokułów z migdałami - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Damian Połeć

    Damian Połeć , 13.01.2018

    to nie krem tylko zupa za dużo wody w przepisie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jagodzińska

    Anna Jagodzińska , 15.02.2016

    co to za zupa jak na sztucznej kostce ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Monika Kuźniar

    Anna Monika Kuźniar , 15.02.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułów z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z brokułów z migdałamiKrem z brokułów z migdałami

Krem z brokułów z migdałami to aksamitna i bardzo pyszna zupa. Jest idealna jako pierwsze danie rodzinnego obiadu lub solo – podana na kolację. Gładkości dodaje jej jogurt naturalny, a ząbek czosnku – charakteru. Dzięki konsystencji kremu nawet dzieci ze smakiem zjedzą brokuły. Kupując brokuły wybierać powinno się te, których różyczki są jędrne, mają ciemnozieloną albo fioletową barwę i pozbawione są żółtych przebarwień oraz plam. W zupie krem doskonale sprawdzą się jednak zarówno brokuły świeże, jak i te mrożone. Podawać ją można z grzankami, zrobionymi z czerstwego pieczywa podsmażonego na oliwie z oliwek, z tostami, groszkiem ptysiowym lub posypką z płatków migdałowych uprażonych na suchej i bardzo gorącej patelni, które nadadzą zupie chrupkości.