Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

100 mililitrów

20 sztuk

0.5 kilograma

13 sztuk

350 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.

Krok 4

Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej