Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

100 mililitrów

20 sztuk

0.5 kilograma

13 sztuk

350 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.

Krok 4

Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Złoty pieczony kurczak
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej