Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

100 mililitrów

20 sztuk

0.5 kilograma

13 sztuk

350 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.

Krok 4

Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej