Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Truskawki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ser pokroić w małą kostkę. Truskawki i ser ułożyć na szpinaku.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret przygotować wg przpisu na opakowaniu. Dodać do niego 1 łyżkę miodu i zmiksować blenderem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej