Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Truskawki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ser pokroić w małą kostkę. Truskawki i ser ułożyć na szpinaku.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret przygotować wg przpisu na opakowaniu. Dodać do niego 1 łyżkę miodu i zmiksować blenderem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej