Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Truskawki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ser pokroić w małą kostkę. Truskawki i ser ułożyć na szpinaku.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret przygotować wg przpisu na opakowaniu. Dodać do niego 1 łyżkę miodu i zmiksować blenderem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej