Sałatka z młodym szpinakiem, truskawkami i camembertem
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
100 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Truskawki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Ser pokroić w małą kostkę. Truskawki i ser ułożyć na szpinaku.
Krok 2
Sos sałatkowy francuski winegret przygotować wg przpisu na opakowaniu. Dodać do niego 1 łyżkę miodu i zmiksować blenderem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i natychmiast podawać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej