Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

8 sztuk

1.5 łyżki

100 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku, pomidorki pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć długie plastry łososia i skropić go sokiem z cytryny. Następnie ułożyć pomidorki, oliwki i kapary.

Krok 2

Wydrążyć pestki z granatu, dodać miód ii ocet winny, wymieszać dokładnie, następnie połaczyć z oliwą.Sałatkę polać przygotowanym dressingiem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej