Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu

Autor: Angie Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku, pomidorki pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć długie plastry łososia i skropić go sokiem z cytryny. Następnie ułożyć pomidorki, oliwki i kapary.

Krok 2

Wydrążyć pestki z granatu, dodać miód ii ocet winny, wymieszać dokładnie, następnie połaczyć z oliwą.Sałatkę polać przygotowanym dressingiem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej