Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

8 sztuk

1.5 łyżki

100 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku, pomidorki pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć długie plastry łososia i skropić go sokiem z cytryny. Następnie ułożyć pomidorki, oliwki i kapary.

Krok 2

Wydrążyć pestki z granatu, dodać miód ii ocet winny, wymieszać dokładnie, następnie połaczyć z oliwą.Sałatkę polać przygotowanym dressingiem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lekka surówka obiadowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej