Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

8 sztuk

1.5 łyżki

100 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku, pomidorki pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć długie plastry łososia i skropić go sokiem z cytryny. Następnie ułożyć pomidorki, oliwki i kapary.

Krok 2

Wydrążyć pestki z granatu, dodać miód ii ocet winny, wymieszać dokładnie, następnie połaczyć z oliwą.Sałatkę polać przygotowanym dressingiem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej