Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

8 sztuk

1.5 łyżki

100 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty rozłożyć na półmisku, pomidorki pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć długie plastry łososia i skropić go sokiem z cytryny. Następnie ułożyć pomidorki, oliwki i kapary.

Krok 2

Wydrążyć pestki z granatu, dodać miód ii ocet winny, wymieszać dokładnie, następnie połaczyć z oliwą.Sałatkę polać przygotowanym dressingiem przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś wędzony na sałacie z dressingiem z granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej