Sałatka z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowania kapustę pekińską. Pokrój w kostkę odsączone brzoskwinie, a rodzynki namocz.

Krok 2

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Połącz kapustę, rodzynki i sos, delikatnie wymieszaj. Przed podaniem posyp grzankami. Rada: Brzoskwinie możemy zastąpić również przykładowo nektarynkami. Wybrać możemy zarówno świeże owoce, jak i te z puszki. Sałatkę możemy przechowywać zarówno w lodówce jak i oczywiście w innym wystarczająco chłodnym miejscu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej