Sałatka z kapustą pekińską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowania kapustę pekińską. Pokrój w kostkę odsączone brzoskwinie, a rodzynki namocz.

Krok 2

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Połącz kapustę, rodzynki i sos, delikatnie wymieszaj. Przed podaniem posyp grzankami. Rada: Brzoskwinie możemy zastąpić również przykładowo nektarynkami. Wybrać możemy zarówno świeże owoce, jak i te z puszki. Sałatkę możemy przechowywać zarówno w lodówce jak i oczywiście w innym wystarczająco chłodnym miejscu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej