
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkowania kapustę pekińską. Pokrój w kostkę odsączone brzoskwinie, a rodzynki namocz.
Krok 2
Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem i ketchupem.
Krok 3
Połącz kapustę, rodzynki i sos, delikatnie wymieszaj. Przed podaniem posyp grzankami. Rada: Brzoskwinie możemy zastąpić również przykładowo nektarynkami. Wybrać możemy zarówno świeże owoce, jak i te z puszki. Sałatkę możemy przechowywać zarówno w lodówce jak i oczywiście w innym wystarczająco chłodnym miejscu
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej