Sałatka z kapustą pekińską

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkowania kapustę pekińską. Pokrój w kostkę odsączone brzoskwinie, a rodzynki namocz.

Krok 2

Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2w1 Knorr wymieszaj z majonezem i ketchupem.

Krok 3

Połącz kapustę, rodzynki i sos, delikatnie wymieszaj. Przed podaniem posyp grzankami. Rada: Brzoskwinie możemy zastąpić również przykładowo nektarynkami. Wybrać możemy zarówno świeże owoce, jak i te z puszki. Sałatkę możemy przechowywać zarówno w lodówce jak i oczywiście w innym wystarczająco chłodnym miejscu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej