Salami z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój salami w plastry, a papryki i cebulę w paski.

Krok 2

Podsmaż przygotowane składniki na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Dodaj Fix Leczo Knorr rozmieszany w 150 mililitrach wody. Duś całość przez około 8 minut.

Krok 4

Na koniec posiekaj szczypior i posyp nim danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z razowym chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z warzywami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej