
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój salami w plastry, a papryki i cebulę w paski.
Krok 2
Podsmaż przygotowane składniki na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Dodaj Fix Leczo Knorr rozmieszany w 150 mililitrach wody. Duś całość przez około 8 minut.
Krok 4
Na koniec posiekaj szczypior i posyp nim danie.

Dobra rada:
Podawaj z razowym chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej