Salami z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salami z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój salami w plastry, a papryki i cebulę w paski.

Krok 2

Podsmaż przygotowane składniki na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Dodaj Fix Leczo Knorr rozmieszany w 150 mililitrach wody. Duś całość przez około 8 minut.

Krok 4

Na koniec posiekaj szczypior i posyp nim danie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z razowym chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salami z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej