Pieczone kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kotlety mielone z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 10 minut.Odciśnij nadmiar soków i wrzuć do miski. Dodaj mięso, posiekaną cebulę i jajko. Wymieszaj. Dodaj Fix do kotletów mielonych Knorr, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną ostrą paprykę, przyprawę do mięs Knorr oraz czosnek w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Dokładnie wyrób masę. Formuj kotleciki i piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej