Pieczone kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kotlety mielone z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 10 minut.Odciśnij nadmiar soków i wrzuć do miski. Dodaj mięso, posiekaną cebulę i jajko. Wymieszaj. Dodaj Fix do kotletów mielonych Knorr, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną ostrą paprykę, przyprawę do mięs Knorr oraz czosnek w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Dokładnie wyrób masę. Formuj kotleciki i piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej