Pieczone pierogi z nadzieniem serowym
średnie
237 osób zapisało

Składniki
400 gramów
180 mililitrów
100 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
180 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę do miski, dodaj oliwę, wodę i wyrób ciasto. Schładzaj przez godzinę. Pokrój oliwki w paski.

Krok 2
Nadzienie – połącz w misce sery, jajko, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzuć pokrojone oliwki i dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3
Podziel ciasto po schłodzeniu na cztery części. Wałkuj do momentu, kiedy ciasto będzie miało 2 milimetry grubości.

Krok 4
Wycinaj krążki o promieniu 4 centymetrów. Na każdy krążek nakładaj nadzienie.

Krok 5
Zaciskaj krawędzie, żeby zamknąć szczelnie farsz w środku. Ułóż pierogi na blasze posmarowanej tłuszczem. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.

Krok 6
Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj na ciepło lub na zimno.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej