Pieczone pierogi z nadzieniem serowym
średnie
236 osób zapisało

Składniki
400 gramów
180 mililitrów
100 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
180 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę do miski, dodaj oliwę, wodę i wyrób ciasto. Schładzaj przez godzinę. Pokrój oliwki w paski.

Krok 2
Nadzienie – połącz w misce sery, jajko, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzuć pokrojone oliwki i dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Krok 3
Podziel ciasto po schłodzeniu na cztery części. Wałkuj do momentu, kiedy ciasto będzie miało 2 milimetry grubości.

Krok 4
Wycinaj krążki o promieniu 4 centymetrów. Na każdy krążek nakładaj nadzienie.

Krok 5
Zaciskaj krawędzie, żeby zamknąć szczelnie farsz w środku. Ułóż pierogi na blasze posmarowanej tłuszczem. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.

Krok 6
Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj na ciepło lub na zimno.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej