Pieczone pierogi z nadzieniem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

368 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

232 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

180 mililitrów

100 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę do miski, dodaj oliwę, wodę i wyrób ciasto. Schładzaj przez godzinę. Pokrój oliwki w paski.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 1

Krok 2

Nadzienie – połącz w misce sery, jajko, dopraw pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzuć pokrojone oliwki i dodaj Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 2

Krok 3

Podziel ciasto po schłodzeniu na cztery części. Wałkuj do momentu, kiedy ciasto będzie miało 2 milimetry grubości.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 3

Krok 4

Wycinaj krążki o promieniu 4 centymetrów. Na każdy krążek nakładaj nadzienie.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 4

Krok 5

Zaciskaj krawędzie, żeby zamknąć szczelnie farsz w środku. Ułóż pierogi na blasze posmarowanej tłuszczem. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 5

Krok 6

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Ewelina Zyśk lkoem

    Ewelina Zyśk lkoem , 29.12.2020

    Mam pytanie. Czy jakbym dziś zrobiła pierogi, włożyła nieugotowane do zamrażarki, a jutro je prosto z zamrażarki upiekła, to zdałoby to egzamin?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi z nadzieniem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone pierogi z nadzieniem serowymPieczone pierogi z nadzieniem serowym

Przesiej mąkę do miski, dodaj oliwę, wodę i wyrób ciasto. Schładzaj przez godzinę. Pokrój oliwki w paski.