
Składniki
5 sztuk
null
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Zagotuj by były miękkie.
Krok 2
Kmin i kolendrę utrzyj w moździerzu i wymieszaj z pozostałymi przyprawami.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią ziemniaki i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj imbir i smaż od czasu do czasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej