
Składniki
5 sztuk
null
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Zagotuj by były miękkie.
Krok 2
Kmin i kolendrę utrzyj w moździerzu i wymieszaj z pozostałymi przyprawami.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią ziemniaki i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj imbir i smaż od czasu do czasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej