
Składniki
5 sztuk
null
null
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Zagotuj by były miękkie.
Krok 2
Kmin i kolendrę utrzyj w moździerzu i wymieszaj z pozostałymi przyprawami.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią ziemniaki i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj imbir i smaż od czasu do czasu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej