Aromatyczne ziemniaczki w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mumbajskie ziemniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i pokrój w grubą kostkę. Zagotuj by były miękkie.

Krok 2

Kmin i kolendrę utrzyj w moździerzu i wymieszaj z pozostałymi przyprawami.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią ziemniaki i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj imbir i smaż od czasu do czasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mumbajskie ziemniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej