Mięsne kulki z dipem BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z dipem BBQ

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

611 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 mililitrów

1 pęczek

7 łyżek

80 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z zawartością Fixu Knorr, dodaj posiekaną natkę kolendry.

Mięsne kulki z dipem BBQ - Krok 1

Krok 2

Z mięsa uformuj małe kulki i obsmaż je na patelni. Usmażone kulki wyłóż na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu.

Mięsne kulki z dipem BBQ - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z wodą, dżemem śliwkowym i ketchupem.

Mięsne kulki z dipem BBQ - Krok 3

Krok 4

W powstałym dipie wymieszaj dokładnie mięsne kulki. Każdą kulkę nabij na wykałaczkę i podawaj.

Mięsne kulki z dipem BBQ - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Paulina Maciejewska

    Paulina Maciejewska , 10.07.2017

    ile kulek wychodzi z tego przepisu ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej