
Składniki
600 gramów
50 mililitrów
1 pęczek
7 łyżek
80 mililitrów
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z zawartością Fixu Knorr, dodaj posiekaną natkę kolendry.
Krok 2
Z mięsa uformuj małe kulki i obsmaż je na patelni. Usmażone kulki wyłóż na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z wodą, dżemem śliwkowym i ketchupem.
Krok 4
W powstałym dipie wymieszaj dokładnie mięsne kulki. Każdą kulkę nabij na wykałaczkę i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mięsne kulki z dipem BBQ
Koniecznie przygotuj na wizytę znajomych.