
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
250 gramów
75 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Smaż rozgniatając łyżką, oby mięso się nie skleiło.
Krok 2
Odcedź fasolkę. Następnie dodaj ją do mięsa i podgrzej.
Krok 3
Krótko przed podaniem dodaj, wciąż mieszając, kwaśną śmietanę. Dopraw słodką papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej