Nadzienie fasolowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie fasolowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

75 gramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Smaż rozgniatając łyżką, oby mięso się nie skleiło.

Krok 2

Odcedź fasolkę. Następnie dodaj ją do mięsa i podgrzej.

Krok 3

Krótko przed podaniem dodaj, wciąż mieszając, kwaśną śmietanę. Dopraw słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej