Nadzienie fasolowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadzienie fasolowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

250 gramów

75 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Smaż rozgniatając łyżką, oby mięso się nie skleiło.

Krok 2

Odcedź fasolkę. Następnie dodaj ją do mięsa i podgrzej.

Krok 3

Krótko przed podaniem dodaj, wciąż mieszając, kwaśną śmietanę. Dopraw słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadzienie fasolowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej