Składniki
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
75 gramów
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj mięso, oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr. Smaż rozgniatając łyżką, oby mięso się nie skleiło.
Krok 2
Odcedź fasolkę. Następnie dodaj ją do mięsa i podgrzej.
Krok 3
Krótko przed podaniem dodaj, wciąż mieszając, kwaśną śmietanę. Dopraw słodką papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej