Grecka letnia sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka letnia sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w ósemki, ogórki w plastry, a cebulę i paprykę w krążki.

Krok 2

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone warzywa, a wierzch posyp oliwkami i kostkami fety. Sałatkę polej sosem, delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej