Grecka letnia sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka letnia sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój w ósemki, ogórki w plastry, a cebulę i paprykę w krążki.

Krok 2

Sos sałatkowy grecki Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone warzywa, a wierzch posyp oliwkami i kostkami fety. Sałatkę polej sosem, delikatnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka letnia sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej