Szybka surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno posiekać, a paprykę pokroić w małą kostkę.

Krok 2

W misce wymieszać jogurt naturalny z zawartością saszetki Sos sałatkowy do mizerii Knorr i szczyptą pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej