Szybka surówka z kapusty pekińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

100 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno posiekać, a paprykę pokroić w małą kostkę.

Krok 2

W misce wymieszać jogurt naturalny z zawartością saszetki Sos sałatkowy do mizerii Knorr i szczyptą pieprzu do smaku.

Krok 3

Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka surówka z kapusty pekińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Modra kapusta
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej