
Składniki
5 łyżek
0.5
1 szczypta
10 dekagramów
1 szczypta
2
1 szczypta
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze i grejpfruta obierz całkowicie z zewnętrznej i z białej skórki, pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i rozrzuć na cytrusy. Posyp oliwkami, listkami mięty, solą i pieprzem oraz polej obficie oliwą z oliwek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej