
Składniki
5 łyżek
0.5
1 szczypta
10 dekagramów
1 szczypta
2
1 szczypta
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze i grejpfruta obierz całkowicie z zewnętrznej i z białej skórki, pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka i rozrzuć na cytrusy. Posyp oliwkami, listkami mięty, solą i pieprzem oraz polej obficie oliwą z oliwek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej