Składniki
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę wypłucz w chłodnej wodzie i osusz (najlepiej w wirówce do sałaty).
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Awokado przekrój na pół wzdłuż, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Pokrój w półplasterki.
Krok 3
Do miski wrzuć sałatę, jajka i awokado.
Krok 4
Przygotuj sos. Do słoiczka wlej oliwy, ocet i wsyp sos sałatkowy. Zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się. Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej