Sałata z rukoli i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z rukoli i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę wypłucz w chłodnej wodzie i osusz (najlepiej w wirówce do sałaty).

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Awokado przekrój na pół wzdłuż, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Pokrój w półplasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć sałatę, jajka i awokado.

Krok 4

Przygotuj sos. Do słoiczka wlej oliwy, ocet i wsyp sos sałatkowy. Zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się. Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej