Sałata z rukoli i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę wypłucz w chłodnej wodzie i osusz (najlepiej w wirówce do sałaty).

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Awokado przekrój na pół wzdłuż, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Pokrój w półplasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć sałatę, jajka i awokado.

Krok 4

Przygotuj sos. Do słoiczka wlej oliwy, ocet i wsyp sos sałatkowy. Zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się. Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej