Cantucci z migdałami - bez tłuszczu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cantucci z migdałami - bez tłuszczu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały pokrój na pół, praż na suchej patelni. Odstaw.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Jajka rozbij widelcem w miseczce, dodaj aromat waniliowy i połącz z suchymi składnikami.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, następnie ręką wyrób ciasto na stole. Zostaw na 2 minuty. Wałkuj po czym wbijaj migdały w ciasto. Zagnieć.

Krok 4

Podziel całość na 2 lub 3 części - i formujemy wałeczki. Kładź na blaszce, posmaruj ją jajkiem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w 175 stopniach na lekko złoty kolor.

Krok 5

Wyjmij. Poczekaj aż lekko się ochłodzą, pokrój na kawałki. Rozłóż na blaszce i ponownie włóż do pieca - na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej