Cantucci z migdałami - bez tłuszczu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały pokrój na pół, praż na suchej patelni. Odstaw.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Jajka rozbij widelcem w miseczce, dodaj aromat waniliowy i połącz z suchymi składnikami.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj, następnie ręką wyrób ciasto na stole. Zostaw na 2 minuty. Wałkuj po czym wbijaj migdały w ciasto. Zagnieć.

Krok 4

Podziel całość na 2 lub 3 części - i formujemy wałeczki. Kładź na blaszce, posmaruj ją jajkiem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w 175 stopniach na lekko złoty kolor.

Krok 5

Wyjmij. Poczekaj aż lekko się ochłodzą, pokrój na kawałki. Rozłóż na blaszce i ponownie włóż do pieca - na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cantucci z migdałami - bez tłuszczu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej