Tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

300 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij wraz z cukrem.

Krok 2

Do ubitej masy dodawaj po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów.

Krok 4

Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.

Krok 5

Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, raz jeszcze skrop kawą i posmaruj kremem.

Krok 6

Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej