Tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

300 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij wraz z cukrem.

Krok 2

Do ubitej masy dodawaj po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów.

Krok 4

Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.

Krok 5

Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, raz jeszcze skrop kawą i posmaruj kremem.

Krok 6

Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej