
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
2 łyżki
150 mililitrów
300 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij wraz z cukrem.
Krok 2
Do ubitej masy dodawaj po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów.
Krok 4
Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.
Krok 5
Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, raz jeszcze skrop kawą i posmaruj kremem.
Krok 6
Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej