
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
2 łyżki
150 mililitrów
300 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij wraz z cukrem.
Krok 2
Do ubitej masy dodawaj po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów.
Krok 4
Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.
Krok 5
Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, raz jeszcze skrop kawą i posmaruj kremem.
Krok 6
Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej