Tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tiramisu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

300 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij wraz z cukrem.

Krok 2

Do ubitej masy dodawaj po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na dnie formy ułóż warstwę biszkoptów.

Krok 4

Kawę wymieszaj z likierem amaretto. Skrop nią biszkopty i rozsmaruj na nich warstwę kremu grubości ok. 2 cm.

Krok 5

Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów, raz jeszcze skrop kawą i posmaruj kremem.

Krok 6

Formę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. Przed podaniem oprósz kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej