Sałatka kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.

Krok 2

Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.

Krok 4

Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej