
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.
Krok 2
Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.
Krok 4
Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.
Krok 5
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej