Sałatka kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.

Krok 2

Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.

Krok 4

Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej