Sałatka kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.

Krok 2

Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.

Krok 4

Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej