Sałatka kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść z zewnętrznych liści i poszatkuj.

Krok 2

Jabłka umyj, pokrój na pół, wyciągnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w cienkie plasterki.

Krok 3

Marchewki obierz i umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki.

Krok 4

Orzechy pokrój grubo. Składniki sałatki wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą z oliwek. Polej sałatkę. Włóż na 15 minut do lodówki.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej