Mielone z cukinią i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z cukinią i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odstaw na 10 minut i odciśnij z nadmiaru soku. Groszek zalej wrzątkiem poczekaj 5 minut i odsącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem, przyprawami, cukinią i ewentualnie z bułką tartą, jeśli masa jest za rzadka.

Krok 3

Formuj okrągłe kotleciki wciskając do środka groszek. Smaż na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej