Mielone z cukinią i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z cukinią i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odstaw na 10 minut i odciśnij z nadmiaru soku. Groszek zalej wrzątkiem poczekaj 5 minut i odsącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem, przyprawami, cukinią i ewentualnie z bułką tartą, jeśli masa jest za rzadka.

Krok 3

Formuj okrągłe kotleciki wciskając do środka groszek. Smaż na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej