Mielone z cukinią i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z cukinią i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól, odstaw na 10 minut i odciśnij z nadmiaru soku. Groszek zalej wrzątkiem poczekaj 5 minut i odsącz.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem, przyprawami, cukinią i ewentualnie z bułką tartą, jeśli masa jest za rzadka.

Krok 3

Formuj okrągłe kotleciki wciskając do środka groszek. Smaż na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z cukinią i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej