Gulasz z domową kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z domową kiszoną kapustą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule, chilli i czosnek drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso je, następnie dodać cebule, chilli i czosnek, zeszklić. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, paprykę w proszku, do smaku pieprz,d przyprawę delikat knorr, poddusić chwile razem.

Krok 2

Esencję Knorr zalać 400 ml gorącej wody, wymieszać. Wlać do garnka z mięsem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok 40 min.

Krok 3

w miedzy czasie podgardle pokroić w kostkę i wytopić na skwarki.

Krok 4

Szybkowar wyłączyć , gdy odpuści otworzyć. Do garnka dodać kapustę kiszoną, skwarki z podgarla, uzupełnić wodą jeśli sosu jest mało, przykryć i dusić razem jakieś 20 minut.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej