Gulasz z domową kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z domową kiszoną kapustą

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule, chilli i czosnek drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso je, następnie dodać cebule, chilli i czosnek, zeszklić. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, paprykę w proszku, do smaku pieprz,d przyprawę delikat knorr, poddusić chwile razem.

Krok 2

Esencję Knorr zalać 400 ml gorącej wody, wymieszać. Wlać do garnka z mięsem. Dodać pastę węgierską. Zakryć szybkowar i gotować ok 40 min.

Krok 3

w miedzy czasie podgardle pokroić w kostkę i wytopić na skwarki.

Krok 4

Szybkowar wyłączyć , gdy odpuści otworzyć. Do garnka dodać kapustę kiszoną, skwarki z podgarla, uzupełnić wodą jeśli sosu jest mało, przykryć i dusić razem jakieś 20 minut.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. podawać z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z domową kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej