Kurczak po hawajsku z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku z ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 sztuka

150 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na duże paski i smażyć 5 minut na oleju. Wstawić ryż do gotowania (brązowy gotuje się ok. 20 minut).

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 1

Krok 2

Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pora posiekać w krążki, papryczkę chili oczyścić z nasion i bardzo drobno pokroić (można zmiksować). Dodać wszystko do podsmażonego kurczaka. Smażyć razem kolejne 5 minut.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 2

Krok 3

Fix Kurczak po hawajsku Knorr wymieszać z 150 ml wody i 150 ml mleka. Dodać do kurczaka. Gotować jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z porcją brązowego ryżu.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej