Kurczak po hawajsku z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku z ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżka

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na duże paski i smażyć 5 minut na oleju. Wstawić ryż do gotowania (brązowy gotuje się ok. 20 minut).

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 1

Krok 2

Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pora posiekać w krążki, papryczkę chili oczyścić z nasion i bardzo drobno pokroić (można zmiksować). Dodać wszystko do podsmażonego kurczaka. Smażyć razem kolejne 5 minut.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 2

Krok 3

Fix Kurczak po hawajsku Knorr wymieszać z 150 ml wody i 150 ml mleka. Dodać do kurczaka. Gotować jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z porcją brązowego ryżu.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej