Kurczak po hawajsku z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku z ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 sztuka

150 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na duże paski i smażyć 5 minut na oleju. Wstawić ryż do gotowania (brązowy gotuje się ok. 20 minut).

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 1

Krok 2

Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pora posiekać w krążki, papryczkę chili oczyścić z nasion i bardzo drobno pokroić (można zmiksować). Dodać wszystko do podsmażonego kurczaka. Smażyć razem kolejne 5 minut.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 2

Krok 3

Fix Kurczak po hawajsku Knorr wymieszać z 150 ml wody i 150 ml mleka. Dodać do kurczaka. Gotować jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z porcją brązowego ryżu.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej