Kurczak po hawajsku z ryżem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 mililitrów

150 mililitrów

1 łyżka

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na duże paski i smażyć 5 minut na oleju. Wstawić ryż do gotowania (brązowy gotuje się ok. 20 minut).

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 1

Krok 2

Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pora posiekać w krążki, papryczkę chili oczyścić z nasion i bardzo drobno pokroić (można zmiksować). Dodać wszystko do podsmażonego kurczaka. Smażyć razem kolejne 5 minut.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 2

Krok 3

Fix Kurczak po hawajsku Knorr wymieszać z 150 ml wody i 150 ml mleka. Dodać do kurczaka. Gotować jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z porcją brązowego ryżu.

Kurczak po hawajsku z ryżem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej