
Składniki
150 mililitrów
1 sztuka
150 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżka
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka oczyścić, pokroić na duże paski i smażyć 5 minut na oleju. Wstawić ryż do gotowania (brązowy gotuje się ok. 20 minut).

Krok 2
Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pora posiekać w krążki, papryczkę chili oczyścić z nasion i bardzo drobno pokroić (można zmiksować). Dodać wszystko do podsmażonego kurczaka. Smażyć razem kolejne 5 minut.

Krok 3
Fix Kurczak po hawajsku Knorr wymieszać z 150 ml wody i 150 ml mleka. Dodać do kurczaka. Gotować jeszcze ok. 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z porcją brązowego ryżu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w delikatnym sosie curry Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej