Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj, lekko odparuj.
Krok 3
Cebulę posiekaj i dorzuć do fasoli wraz z kolendrą, masłem, solą i pieprzem.
Krok 4
Wszystko zmiksuj.
Krok 5
Wymieszaj z orzechami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej