Pasta ormiańska z czerwonej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, lekko odparuj.

Krok 3

Cebulę posiekaj i dorzuć do fasoli wraz z kolendrą, masłem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko zmiksuj.

Krok 5

Wymieszaj z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej