Pasta ormiańska z czerwonej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta ormiańska z czerwonej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, lekko odparuj.

Krok 3

Cebulę posiekaj i dorzuć do fasoli wraz z kolendrą, masłem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko zmiksuj.

Krok 5

Wymieszaj z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej