Pasta ormiańska z czerwonej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta ormiańska z czerwonej fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, lekko odparuj.

Krok 3

Cebulę posiekaj i dorzuć do fasoli wraz z kolendrą, masłem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko zmiksuj.

Krok 5

Wymieszaj z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta ormiańska z czerwonej fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie borowikowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej