Pasta ormiańska z czerwonej fasoli

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, lekko odparuj.

Krok 3

Cebulę posiekaj i dorzuć do fasoli wraz z kolendrą, masłem, solą i pieprzem.

Krok 4

Wszystko zmiksuj.

Krok 5

Wymieszaj z orzechami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej