Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słonecznika upraż na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, aby się nie przypalił.

Krok 2

Ser brie pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 3

Sałatę wymieszaj z serem i słonecznikiem. Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej