Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słonecznika upraż na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, aby się nie przypalił.
Krok 2
Ser brie pokrój na niewielkie kawałki.
Krok 3
Sałatę wymieszaj z serem i słonecznikiem. Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej