Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem
2 os.
łatwe
15 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij18 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słonecznika upraż na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, aby się nie przypalił.
Krok 2
Ser brie pokrój na niewielkie kawałki.
Krok 3
Sałatę wymieszaj z serem i słonecznikiem. Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej