Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słonecznika upraż na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, aby się nie przypalił.

Krok 2

Ser brie pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 3

Sałatę wymieszaj z serem i słonecznikiem. Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej