Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słonecznika upraż na suchej patelni na małym ogniu, często mieszając, aby się nie przypalił.

Krok 2

Ser brie pokrój na niewielkie kawałki.

Krok 3

Sałatę wymieszaj z serem i słonecznikiem. Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym wg przepisu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z serem brie i prażonym słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej