Carbonara z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonara z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

150 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojony boczek i chwilę smażymy od czasy do czasu mieszając.

Krok 3

Sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodajemy do boczku. Dodajemy tez tymianek i gotujemy na małym ogniu około 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron mieszamy z sosem i odstawiamy na około 10 minut, aby makaron wchłonął sos i by smaki się połączyły. Po nałożeniu porcji na talerz, posypujemy ją świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej