Carbonara z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Carbonara z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

3 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojony boczek i chwilę smażymy od czasy do czasu mieszając.

Krok 3

Sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodajemy do boczku. Dodajemy tez tymianek i gotujemy na małym ogniu około 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron mieszamy z sosem i odstawiamy na około 10 minut, aby makaron wchłonął sos i by smaki się połączyły. Po nałożeniu porcji na talerz, posypujemy ją świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej