Carbonara z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonara z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

150 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Krok 2

Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojony boczek i chwilę smażymy od czasy do czasu mieszając.

Krok 3

Sos przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i dodajemy do boczku. Dodajemy tez tymianek i gotujemy na małym ogniu około 2-3 minuty.

Krok 4

Makaron mieszamy z sosem i odstawiamy na około 10 minut, aby makaron wchłonął sos i by smaki się połączyły. Po nałożeniu porcji na talerz, posypujemy ją świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonara z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Złocisty morszczuk
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej