
Składniki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Po 2 godzinach przełóż na blachę i posyp wiórkami masła. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Morele i śliwki zalej wodą i ugotuj. Część zmiksuj na sos, przypraw sokiem z cytryny.
Krok 4
Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej