Wieprzowina ze śliwkami i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina ze śliwkami i morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Po 2 godzinach przełóż na blachę i posyp wiórkami masła. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Morele i śliwki zalej wodą i ugotuj. Część zmiksuj na sos, przypraw sokiem z cytryny.

Krok 4

Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej