Wieprzowina ze śliwkami i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina ze śliwkami i morelami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Po 2 godzinach przełóż na blachę i posyp wiórkami masła. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Morele i śliwki zalej wodą i ugotuj. Część zmiksuj na sos, przypraw sokiem z cytryny.

Krok 4

Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina  ze śliwkami i morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej