
Składniki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj przyprawami i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Po 2 godzinach przełóż na blachę i posyp wiórkami masła. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Morele i śliwki zalej wodą i ugotuj. Część zmiksuj na sos, przypraw sokiem z cytryny.
Krok 4
Upieczone mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej