Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.
Krok 3
Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































