Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.

Krok 3

Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej