Pieczony boczek w marynacie musztardowo- miodowej
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 szczypty
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Osuszany boczek nacieramy solą, pieprzem i przyprawami. Musztardę mieszamy z miodem i smarujemy mięso.
Krok 3
Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy na noc w lodówce. Po tym czasie mięso pieczemy godzinę w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej