
Składniki
2 łyżki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w kostkę, oliwę rozgrzej na wysokiej patelni. Następnie wrzuć i podsmaż cebulkę. Gdy się zeszkli wrzuć szpinak. Jeśli są to liście ( nie mrożone) zrób na mały ogień i często mieszaj.
Krok 2
Wstaw wodę na makaron, posól, a gdy się zagotuje wrzuć tagiatellę i ugotuj aldente.
Krok 3
Podsmażony szpinak zalej przygotowanym wg opakowania sos knora i mieszając doprowadź do wrzenia. Ja gotowy sos mieszam z makaronem i tak podaje gościom i mężulkowi:) smacznego:)

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej