
Składniki
2 łyżki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w kostkę, oliwę rozgrzej na wysokiej patelni. Następnie wrzuć i podsmaż cebulkę. Gdy się zeszkli wrzuć szpinak. Jeśli są to liście ( nie mrożone) zrób na mały ogień i często mieszaj.
Krok 2
Wstaw wodę na makaron, posól, a gdy się zagotuje wrzuć tagiatellę i ugotuj aldente.
Krok 3
Podsmażony szpinak zalej przygotowanym wg opakowania sos knora i mieszając doprowadź do wrzenia. Ja gotowy sos mieszam z makaronem i tak podaje gościom i mężulkowi:) smacznego:)

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej