wariacje szpinakowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wariacje szpinakowo-serowe

Autor: Ychna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w kostkę, oliwę rozgrzej na wysokiej patelni. Następnie wrzuć i podsmaż cebulkę. Gdy się zeszkli wrzuć szpinak. Jeśli są to liście ( nie mrożone) zrób na mały ogień i często mieszaj.

Krok 2

Wstaw wodę na makaron, posól, a gdy się zagotuje wrzuć tagiatellę i ugotuj aldente.

Krok 3

Podsmażony szpinak zalej przygotowanym wg opakowania sos knora i mieszając doprowadź do wrzenia. Ja gotowy sos mieszam z makaronem i tak podaje gościom i mężulkowi:) smacznego:)

Ychna

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej