wariacje szpinakowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wariacje szpinakowo-serowe

Autor: Ychna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w kostkę, oliwę rozgrzej na wysokiej patelni. Następnie wrzuć i podsmaż cebulkę. Gdy się zeszkli wrzuć szpinak. Jeśli są to liście ( nie mrożone) zrób na mały ogień i często mieszaj.

Krok 2

Wstaw wodę na makaron, posól, a gdy się zagotuje wrzuć tagiatellę i ugotuj aldente.

Krok 3

Podsmażony szpinak zalej przygotowanym wg opakowania sos knora i mieszając doprowadź do wrzenia. Ja gotowy sos mieszam z makaronem i tak podaje gościom i mężulkowi:) smacznego:)

Ychna

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej