wariacje szpinakowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

wariacje szpinakowo-serowe

Autor: Ychna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w kostkę, oliwę rozgrzej na wysokiej patelni. Następnie wrzuć i podsmaż cebulkę. Gdy się zeszkli wrzuć szpinak. Jeśli są to liście ( nie mrożone) zrób na mały ogień i często mieszaj.

Krok 2

Wstaw wodę na makaron, posól, a gdy się zagotuje wrzuć tagiatellę i ugotuj aldente.

Krok 3

Podsmażony szpinak zalej przygotowanym wg opakowania sos knora i mieszając doprowadź do wrzenia. Ja gotowy sos mieszam z makaronem i tak podaje gościom i mężulkowi:) smacznego:)

Ychna

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • wariacje szpinakowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej