Delikatne steki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne steki z grilla

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cheeseburger z bekonem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej