
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















