Delikatne steki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne steki z grilla

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej