Delikatne steki z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne steki z grilla

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy mieszamy z kilkoma łyżkami oleju. Polędwiczki myjemy, osuszamy, kroimy na plastry i lekko je rozbijamy. Zalewamy mięso marynatą i odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki. Następnie układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy w zależności od upodobań. Podajemy z sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku itp. lub do obiadu, do ziemniaków. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne steki z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
BLT bajgiel
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej