
Składniki
12 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
dip:
2 sztuki
1.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2
W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.

Krok 3
Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.

Krok 4
Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej