
Składniki
12 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
dip:
2 sztuki
1.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2
W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.

Krok 3
Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.

Krok 4
Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej