Pikantne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

91 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

dip:

2 sztuki

1.5 szklanki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Pikantne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.

Pikantne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.

Pikantne skrzydełka - Krok 3

Krok 4

Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .

Pikantne skrzydełka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne skrzydełkaPikantne skrzydełka

Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.