Pikantne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

82 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

dip:

2 sztuki

1.5 szklanki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Pikantne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.

Pikantne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.

Pikantne skrzydełka - Krok 3

Krok 4

Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .

Pikantne skrzydełka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej