
Składniki
12 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
dip:
2 sztuki
1.5 szklanki
250 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Krok 2
W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.
Krok 3
Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.
Krok 4
Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej