Pikantne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
92 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

dip:

2 sztuki

1.5 szklanki

250 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Pikantne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

W tym czasie możesz przygotować dip: Rozkrusz ser i zmiksuj go, stopniowo dodawaj śmietanę.

Pikantne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Gdy masa będzie gładka, dodaj sól, pieprz i roztarty czosnek.

Pikantne skrzydełka - Krok 3

Krok 4

Skrzydełka upiecz na złoty kolor, wyłóż na półmisek. Podawaj z dipem .

Pikantne skrzydełka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne skrzydełkaPikantne skrzydełka

Skrzydełka umyj i osusz. Przełóż do dużej miski, posyp pieprzem solą, dodaj sos chili i sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.