Składniki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, trawę posiekaj, wymieszaj z pieprzem i 2 łyżkami posiekanej kolendry.
Krok 2
Pastę kokosową rozgnieść z sokiem z limonki, dodaj do pozostałych składników razem z mięsem z krabów.
Krok 3
Białka ubij, przełóż do pasty krabowej.
Krok 4
Osiem kokilek o pojemności 100 ml wyłóż liśćmi bananowca i włóż do nich przygotowaną pastę. Posmaruj żółtkiem i ułóż listki kolendry.
Krok 5
Babeczki umieść w garnku do gotowania na parze, wypełnionym do połowy gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze przez około 15 minut.
Krok 6
Zlej nadmiar płynu i wyjmij babeczki z kokilek.
Krok 7
Usmaż babeczki na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor. Podawaj na ciepło z sosem chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej