Krabowe babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, trawę posiekaj, wymieszaj z pieprzem i 2 łyżkami posiekanej kolendry.

Krok 2

Pastę kokosową rozgnieść z sokiem z limonki, dodaj do pozostałych składników razem z mięsem z krabów.

Krok 3

Białka ubij, przełóż do pasty krabowej.

Krok 4

Osiem kokilek o pojemności 100 ml wyłóż liśćmi bananowca i włóż do nich przygotowaną pastę. Posmaruj żółtkiem i ułóż listki kolendry.

Krok 5

Babeczki umieść w garnku do gotowania na parze, wypełnionym do połowy gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze przez około 15 minut.

Krok 6

Zlej nadmiar płynu i wyjmij babeczki z kokilek.

Krok 7

Usmaż babeczki na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor. Podawaj na ciepło z sosem chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej