
Składniki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, trawę posiekaj, wymieszaj z pieprzem i 2 łyżkami posiekanej kolendry.
Krok 2
Pastę kokosową rozgnieść z sokiem z limonki, dodaj do pozostałych składników razem z mięsem z krabów.
Krok 3
Białka ubij, przełóż do pasty krabowej.
Krok 4
Osiem kokilek o pojemności 100 ml wyłóż liśćmi bananowca i włóż do nich przygotowaną pastę. Posmaruj żółtkiem i ułóż listki kolendry.
Krok 5
Babeczki umieść w garnku do gotowania na parze, wypełnionym do połowy gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze przez około 15 minut.
Krok 6
Zlej nadmiar płynu i wyjmij babeczki z kokilek.
Krok 7
Usmaż babeczki na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor. Podawaj na ciepło z sosem chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej