Krabowe babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

87

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, trawę posiekaj, wymieszaj z pieprzem i 2 łyżkami posiekanej kolendry.

Krok 2

Pastę kokosową rozgnieść z sokiem z limonki, dodaj do pozostałych składników razem z mięsem z krabów.

Krok 3

Białka ubij, przełóż do pasty krabowej.

Krok 4

Osiem kokilek o pojemności 100 ml wyłóż liśćmi bananowca i włóż do nich przygotowaną pastę. Posmaruj żółtkiem i ułóż listki kolendry.

Krok 5

Babeczki umieść w garnku do gotowania na parze, wypełnionym do połowy gotującą się wodą, przykryj i gotuj na parze przez około 15 minut.

Krok 6

Zlej nadmiar płynu i wyjmij babeczki z kokilek.

Krok 7

Usmaż babeczki na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor. Podawaj na ciepło z sosem chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej