Brzoskwiniowe piersi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brzoskwiniowe piersi

Autor: Ewa Zychewicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

2 sztuki

200 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń. Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.

Krok 2

W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.

Krok 3

Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.

Krok 4

Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką. Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brzoskwiniowe piersi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej