
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
200 gramów
200 mililitrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń. Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
Krok 2
W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń. Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
Krok 3
Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące. Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Krok 4
Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką. Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej