Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon)
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
null
3 łyżki
500 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na 6 cienkich plastrów.
Krok 2
Pieczywo podsmaż na łyżce masła. Na pozostałym tłuszczu podsmaż koncentrat pomidorowy i estragon.
Krok 3
Plastry mięsa smaż z obu stron na oliwie, dodaj pod koniec resztę masła i przesmażony koncentrat. Podawaj na ciepłych grzankach z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej