Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 6 cienkich plastrów.

Krok 2

Pieczywo podsmaż na łyżce masła. Na pozostałym tłuszczu podsmaż koncentrat pomidorowy i estragon.

Krok 3

Plastry mięsa smaż z obu stron na oliwie, dodaj pod koniec resztę masła i przesmażony koncentrat. Podawaj na ciepłych grzankach z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej