Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 6 cienkich plastrów.

Krok 2

Pieczywo podsmaż na łyżce masła. Na pozostałym tłuszczu podsmaż koncentrat pomidorowy i estragon.

Krok 3

Plastry mięsa smaż z obu stron na oliwie, dodaj pod koniec resztę masła i przesmażony koncentrat. Podawaj na ciepłych grzankach z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej