Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) przepis – Zobacz na przepisy.pl

Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 6 cienkich plastrów.

Krok 2

Pieczywo podsmaż na łyżce masła. Na pozostałym tłuszczu podsmaż koncentrat pomidorowy i estragon.

Krok 3

Plastry mięsa smaż z obu stron na oliwie, dodaj pod koniec resztę masła i przesmażony koncentrat. Podawaj na ciepłych grzankach z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
32 osoby oglądają przepis:
Kurczak po myśliwsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej