Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon)

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na 6 cienkich plastrów.

Krok 2

Pieczywo podsmaż na łyżce masła. Na pozostałym tłuszczu podsmaż koncentrat pomidorowy i estragon.

Krok 3

Plastry mięsa smaż z obu stron na oliwie, dodaj pod koniec resztę masła i przesmażony koncentrat. Podawaj na ciepłych grzankach z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Turnedo z polędwicy (tournedos a l’estragon) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej