Anerite przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Anerite

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

1

1

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mini kostkę Knorr pokrusz i wymieszaj z mielonym mięsem obu rodzajów. Dodaj pieprz,majeranek i ok. 80 ml wody - wymieszaj dokładnie, aby uzyskać jednolitą masę.

Krok 3

Z mąki, jajka i wody wyrób ciasto, podziel je na 2 części. Jedną przykryj miską (aby nie obeschło), drugą część rozwałkuj cienko na posypanej mąką stolnicy. Wykrój z niego małe krążki.

Krok 4

Na każdy krążek nałóż przygotowane kulki i sklejaj pierożki. Układaj na ściereczce przykrywając je, aby nie obeschły. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo.

Krok 5

W garnku zagotuj wodę. Dodaj bulionetkę Knorr. Pierożki gotuj partiami. Ugotowane podawaj z masłem lub jako dodatek do rosołu.

Krok 2

Z powstałej mięsnej masy formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha laskowego).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej