
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
500 gramów
1
1
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mini kostkę Knorr pokrusz i wymieszaj z mielonym mięsem obu rodzajów. Dodaj pieprz,majeranek i ok. 80 ml wody - wymieszaj dokładnie, aby uzyskać jednolitą masę.
Krok 3
Z mąki, jajka i wody wyrób ciasto, podziel je na 2 części. Jedną przykryj miską (aby nie obeschło), drugą część rozwałkuj cienko na posypanej mąką stolnicy. Wykrój z niego małe krążki.
Krok 4
Na każdy krążek nałóż przygotowane kulki i sklejaj pierożki. Układaj na ściereczce przykrywając je, aby nie obeschły. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo.
Krok 5
W garnku zagotuj wodę. Dodaj bulionetkę Knorr. Pierożki gotuj partiami. Ugotowane podawaj z masłem lub jako dodatek do rosołu.
Krok 2
Z powstałej mięsnej masy formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha laskowego).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej