Anerite przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Anerite

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

1

1

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mini kostkę Knorr pokrusz i wymieszaj z mielonym mięsem obu rodzajów. Dodaj pieprz,majeranek i ok. 80 ml wody - wymieszaj dokładnie, aby uzyskać jednolitą masę.

Krok 3

Z mąki, jajka i wody wyrób ciasto, podziel je na 2 części. Jedną przykryj miską (aby nie obeschło), drugą część rozwałkuj cienko na posypanej mąką stolnicy. Wykrój z niego małe krążki.

Krok 4

Na każdy krążek nałóż przygotowane kulki i sklejaj pierożki. Układaj na ściereczce przykrywając je, aby nie obeschły. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo.

Krok 5

W garnku zagotuj wodę. Dodaj bulionetkę Knorr. Pierożki gotuj partiami. Ugotowane podawaj z masłem lub jako dodatek do rosołu.

Krok 2

Z powstałej mięsnej masy formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha laskowego).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Anerite - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej