
Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
500 gramów
1
1
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mini kostkę Knorr pokrusz i wymieszaj z mielonym mięsem obu rodzajów. Dodaj pieprz,majeranek i ok. 80 ml wody - wymieszaj dokładnie, aby uzyskać jednolitą masę.
Krok 3
Z mąki, jajka i wody wyrób ciasto, podziel je na 2 części. Jedną przykryj miską (aby nie obeschło), drugą część rozwałkuj cienko na posypanej mąką stolnicy. Wykrój z niego małe krążki.
Krok 4
Na każdy krążek nałóż przygotowane kulki i sklejaj pierożki. Układaj na ściereczce przykrywając je, aby nie obeschły. Z drugą częścią ciasta postępuj tak samo.
Krok 5
W garnku zagotuj wodę. Dodaj bulionetkę Knorr. Pierożki gotuj partiami. Ugotowane podawaj z masłem lub jako dodatek do rosołu.
Krok 2
Z powstałej mięsnej masy formuj niewielkie kulki (wielkości orzecha laskowego).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej