Krewetki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę przekrój na połowę, usuń pestki i posiekaj.

Krok 2

Dymkę i czosnek również posiekaj, a imbir zetrzyj.

Krok 3

Do 100 ml wody dodaj mąkę, sok pomarańczowy, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, chili, dymkę, czosnek i imbir. Wszystko razem wymieszaj i podgrzewaj, aż zgęstnieje.

Krok 4

Ananasa pokrój w kostkę, a krewetki umyj i odsącz. Ananasa i krewetki wrzuć do sosu i gotuj przez minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej