Krewetki z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

2 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę przekrój na połowę, usuń pestki i posiekaj.

Krok 2

Dymkę i czosnek również posiekaj, a imbir zetrzyj.

Krok 3

Do 100 ml wody dodaj mąkę, sok pomarańczowy, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, chili, dymkę, czosnek i imbir. Wszystko razem wymieszaj i podgrzewaj, aż zgęstnieje.

Krok 4

Ananasa pokrój w kostkę, a krewetki umyj i odsącz. Ananasa i krewetki wrzuć do sosu i gotuj przez minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej