Cerviche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cerviche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

125 mililitrów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.

Krok 2

Cebulę pokrój w pół-talarki.

Krok 3

Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.

Krok 5

Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej