Cerviche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cerviche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

125 mililitrów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.

Krok 2

Cebulę pokrój w pół-talarki.

Krok 3

Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.

Krok 5

Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej