
Składniki
2 kilogramy
125 mililitrów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w pół-talarki.
Krok 3
Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.
Krok 5
Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej