
Składniki
2 kilogramy
125 mililitrów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w pół-talarki.
Krok 3
Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.
Krok 5
Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej