Cerviche przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cerviche

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

125 mililitrów

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.

Krok 2

Cebulę pokrój w pół-talarki.

Krok 3

Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.

Krok 5

Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cerviche - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej