
Składniki
2 kilogramy
125 mililitrów
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz rybę, pokrój na kawałki 3x3 cm.
Krok 2
Cebulę pokrój w pół-talarki.
Krok 3
Rybę włóż do szklanej misy, zalej sokiem z cytryn i oprósz cebulą. Przykrytą wstaw do lodówki na min. 12 godzin, przemieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Po tym czasie dolej sos chili, wymieszaj i znów odstaw na 12 godzin.
Krok 5
Potrawa powinna być gotowa, a jeśli kawałki ryby są w środku surowe, to odstaw ją jeszcze na kilka godzin do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej