Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

3 sztuki

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy oprósz posiekanym czosnkiem i ułóż na filetach cytrynę posiekaną w cienkie plasterki i płatki masła.

Krok 3

Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej