Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

3 sztuki

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy oprósz posiekanym czosnkiem i ułóż na filetach cytrynę posiekaną w cienkie plasterki i płatki masła.

Krok 3

Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej