Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy oprósz posiekanym czosnkiem i ułóż na filetach cytrynę posiekaną w cienkie plasterki i płatki masła.
Krok 3
Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























