Aromatyczna tilapia z pieprzem cytrynowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, skrop obficie sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy oprósz posiekanym czosnkiem i ułóż na filetach cytrynę posiekaną w cienkie plasterki i płatki masła.
Krok 3
Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej