Eskalopki z serem mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z serem mozzarella

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
1960 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

412 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Pokrój na porcje o grubości 1,5 cm i rozbij tłuczkiem.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 2

Krok 3

Każdy plaster mięsa złóż na pół, aby powstały mniejsze kotleciki. Obsmaż je z dwóch stron

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 3

Krok 4

Na każdy plaster nałóż kawałek pomidora i sera. Między mozzarellę i pomidora możesz położyć listek świeżej bazylii. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody, wlej na patelnię i przykryj. Gotuj 3 minuty, aż ser zacznie się delikatnie roztapiać.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • tom pos

    tom pos , 07.08.2017

    Bardzo dobre.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • tom pos

    tom pos , 07.08.2017

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz  Radwański

    Łukasz Radwański , 30.06.2017

    jadłbym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dudziński

    Krzysztof Dudziński , 20.05.2015

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka puszysta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z serem mozzarellaEskalopki z serem mozzarella

W tym przepisie ważne jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso trzeba dobrze rozbić i złożyć na pół a nawet na cztery, w zależności od wielkości plastra. Eskalopki muszą być kształtne i grube na minimum 0,5 cm, zapewni im to soczystość. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku listków świeżej bazylii pomiędzy plasterki pomidora i sera.