Eskalopki z serem mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eskalopki z serem mozzarella

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

8

heart
1960 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

414 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Pokrój na porcje o grubości 1,5 cm i rozbij tłuczkiem.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 2

Krok 3

Każdy plaster mięsa złóż na pół, aby powstały mniejsze kotleciki. Obsmaż je z dwóch stron

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 3

Krok 4

Na każdy plaster nałóż kawałek pomidora i sera. Między mozzarellę i pomidora możesz położyć listek świeżej bazylii. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody, wlej na patelnię i przykryj. Gotuj 3 minuty, aż ser zacznie się delikatnie roztapiać.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • tom pos

    tom pos , 07.08.2017

    Bardzo dobre.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • tom pos

    tom pos , 07.08.2017

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz  Radwański

    Łukasz Radwański , 30.06.2017

    jadłbym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dudziński

    Krzysztof Dudziński , 20.05.2015

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z serem mozzarellaEskalopki z serem mozzarella

W tym przepisie ważne jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso trzeba dobrze rozbić i złożyć na pół a nawet na cztery, w zależności od wielkości plastra. Eskalopki muszą być kształtne i grube na minimum 0,5 cm, zapewni im to soczystość. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku listków świeżej bazylii pomiędzy plasterki pomidora i sera.