Eskalopki z serem mozzarella

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

1921 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

325 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Pokrój na porcje o grubości 1,5 cm i rozbij tłuczkiem.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 2

Krok 3

Każdy plaster mięsa złóż na pół, aby powstały mniejsze kotleciki. Obsmaż je z dwóch stron

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 3

Krok 4

Na każdy plaster nałóż kawałek pomidora i sera. Między mozzarellę i pomidora możesz położyć listek świeżej bazylii. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody, wlej na patelnię i przykryj. Gotuj 3 minuty, aż ser zacznie się delikatnie roztapiać.

Eskalopki z serem mozzarella - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • tom pos

    tom pos, 07.08.2017

    Bardzo dobre.Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • tom pos

    tom pos, 07.08.2017

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz  Radwański

    Łukasz Radwański , 30.06.2017

    jadłbym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Dudziński

    Krzysztof Dudziński, 20.05.2015

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskalopki z serem mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Eskalopki z serem mozzarellaEskalopki z serem mozzarella

W tym przepisie ważne jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso trzeba dobrze rozbić i złożyć na pół a nawet na cztery, w zależności od wielkości plastra. Eskalopki muszą być kształtne i grube na minimum 0,5 cm, zapewni im to soczystość. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku listków świeżej bazylii pomiędzy plasterki pomidora i sera.