
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Pokrój na porcje o grubości 1,5 cm i rozbij tłuczkiem.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Każdy plaster mięsa złóż na pół, aby powstały mniejsze kotleciki. Obsmaż je z dwóch stron

Krok 4
Na każdy plaster nałóż kawałek pomidora i sera. Między mozzarellę i pomidora możesz położyć listek świeżej bazylii. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody, wlej na patelnię i przykryj. Gotuj 3 minuty, aż ser zacznie się delikatnie roztapiać.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Eskalopki z serem mozzarella
W tym przepisie ważne jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso trzeba dobrze rozbić i złożyć na pół a nawet na cztery, w zależności od wielkości plastra. Eskalopki muszą być kształtne i grube na minimum 0,5 cm, zapewni im to soczystość. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku listków świeżej bazylii pomiędzy plasterki pomidora i sera.