Pierś z kurczaka z papryką czerwoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z papryką czerwoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę .

Krok 2

Na talerz wsypuje bułkę tartą i mąkę ,mieszam dodaje czerwoną paprykę mieloną sól pieprz i nadal mieszam.

Krok 3

Rozbijam jajka i dodaje rozkruszoną kostkę czosnek Knorr szczyptę soli roztrzepuję widelcem. Pierś posypuje przyprawą do kurczaka pikantną oraz papryką maczam w jajku i bułce tartej z mąką i smażę na patelni na rumiany kolo. Podaje z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej