Pierś z kurczaka z papryką czerwoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z papryką czerwoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę .

Krok 2

Na talerz wsypuje bułkę tartą i mąkę ,mieszam dodaje czerwoną paprykę mieloną sól pieprz i nadal mieszam.

Krok 3

Rozbijam jajka i dodaje rozkruszoną kostkę czosnek Knorr szczyptę soli roztrzepuję widelcem. Pierś posypuje przyprawą do kurczaka pikantną oraz papryką maczam w jajku i bułce tartej z mąką i smażę na patelni na rumiany kolo. Podaje z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej