Pierś z kurczaka z papryką czerwoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z papryką czerwoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę .

Krok 2

Na talerz wsypuje bułkę tartą i mąkę ,mieszam dodaje czerwoną paprykę mieloną sól pieprz i nadal mieszam.

Krok 3

Rozbijam jajka i dodaje rozkruszoną kostkę czosnek Knorr szczyptę soli roztrzepuję widelcem. Pierś posypuje przyprawą do kurczaka pikantną oraz papryką maczam w jajku i bułce tartej z mąką i smażę na patelni na rumiany kolo. Podaje z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej