Pierś z kurczaka z papryką czerwoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z papryką czerwoną

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę .

Krok 2

Na talerz wsypuje bułkę tartą i mąkę ,mieszam dodaje czerwoną paprykę mieloną sól pieprz i nadal mieszam.

Krok 3

Rozbijam jajka i dodaje rozkruszoną kostkę czosnek Knorr szczyptę soli roztrzepuję widelcem. Pierś posypuje przyprawą do kurczaka pikantną oraz papryką maczam w jajku i bułce tartej z mąką i smażę na patelni na rumiany kolo. Podaje z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z papryką czerwoną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej