Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

20 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 3

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej