Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

20 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 3

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej