Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

20 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 3

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej