Jajeczna rolada z farszem z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczna rolada z farszem z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
14 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

5 sztuk

6 plastrów

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij ze szczyptą soli , gałki i pieprzu. Dołóż masło oraz obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.

Krok 2

Wylej masę na kwadratową blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz 5 minut w 190 stopniach

Krok 3

Wyłóż na pergamin i zwiń w roladę.

Krok 4

Serek wymieszaj z posiekanym koperkiem, przypraw.

Krok 5

Rozwinięte ciasto posmaruj serkiem, obłóż łososiem i zwiń. Chłodź 1 godzinę, następnie pokrój na 14 plastrów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej