Składniki
null
null
1 łyżeczka
5 sztuk
6 plastrów
5 łyżek
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 pęczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubij ze szczyptą soli , gałki i pieprzu. Dołóż masło oraz obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
Krok 2
Wylej masę na kwadratową blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz 5 minut w 190 stopniach
Krok 3
Wyłóż na pergamin i zwiń w roladę.
Krok 4
Serek wymieszaj z posiekanym koperkiem, przypraw.
Krok 5
Rozwinięte ciasto posmaruj serkiem, obłóż łososiem i zwiń. Chłodź 1 godzinę, następnie pokrój na 14 plastrów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej