Jajeczna rolada z farszem z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczna rolada z farszem z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
14 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

5 sztuk

6 plastrów

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij ze szczyptą soli , gałki i pieprzu. Dołóż masło oraz obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.

Krok 2

Wylej masę na kwadratową blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz 5 minut w 190 stopniach

Krok 3

Wyłóż na pergamin i zwiń w roladę.

Krok 4

Serek wymieszaj z posiekanym koperkiem, przypraw.

Krok 5

Rozwinięte ciasto posmaruj serkiem, obłóż łososiem i zwiń. Chłodź 1 godzinę, następnie pokrój na 14 plastrów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej